Adatvédelmi szabályzat

Bevezető

A webáruház használata során Záhonyi László e.v. (a továbbiakban: Szolgáltató, Adatkezelő) a részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki harmadik fél számára, kivéve a megrendelés teljesítéséhez szükséges feleknek, pl. Magyar Posta (levél küldemény), futárszolgálat

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a Szolgáltató. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

Milyen alapelveket követek adatkezelésem során?

Szolgáltató az adatkezelése során alábbi alapelveket követi:

A személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az Ön számára átláthatóan kezeli.

A személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük és azokat nem kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon. 

Minden észszerű intézkedést megteszek annak érdekében, hogy az általam kezelt adatok pontosak és szükség esetén naprakészek legyenek, a pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törlöm vagy helyesbítem.
Megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítom a személyes adatok megfelelő biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.

Szolgáltató az Ön személyes adatait

az Ön előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulása alapján és csakis a szükséges mértékben és minden esetben célhoz kötötten kezeli, azaz gyűjti, rögzíti, rendszerezi, tárolja és használja fel.


Ki vagyok én?

Név: Záhonyi László e.v. (a továbbiakban: Szolgáltató, Adatkezelő)

Székhely: Magyarország, 3382 Tarnaszentmiklós, Kömlői út 37.

Honlap: www.uhkbt.hu

Kapcsolattartás: Záhonyi László

Postacím: azonos a székhely címével.

Telefonszám: +36703229399

E-mail cím: vevoszolgalat@uhkbt.hu

Adószám: 58064588-1-30

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat, azok valódiságát nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, felhasználó, szerződő felel. Bármely felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet megadta.
Szolgáltató, mint adatkezelő a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban és a jelen tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően kezeli. Szolgáltató elkötelezett partnerei és felhasználói személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja a Honlap felhasználóinak információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Szolgáltató a személyes adatokat bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.
Jelen tájékoztató kialakítása és alkalmazása során Szolgáltató az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete szellemében és alkalmazásával, azoknak mindenben megfelelve jár el.

A Honlapon kezelt személyes adatokat elsődlegesen a Szolgáltató, valamint a Szolgáltató munkatársai jogosultak megismerni.
Szolgáltató bármikor jogosult jelen adatkezelési tájékoztatót egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató a módosításokról a felhasználókat a Honlap felületén keresztül tájékoztatja. 
Amennyiben Ügyfél részéről olyan kérdés merülne fel, mely jelen adatkezelési tájékoztató alapján nem egyértelmű, kérem, írja meg az vevoszolgalat@uhkbt.hu e-mail címre, Szolgáltató a lehető legrövidebb időn belül választ ad.

Mik azok a sütik és hogyan kezeljük őket?

A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni.  A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.
Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az Ön előzetes hozzájárulását. Ezekről weblapunk az Ön első látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást, ilyenek például a hitelesítési, multimédia-lejátszó, terheléskiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználó-központú biztonsági sütik.
A hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik – a Szolgáltató az első látogatás megkezdésekor tájékoztatja Önt és kérjük az Ön hozzájárulását.
A sütiket arra használjuk, hogy a későbbiekben jobban testre lehessen szabni a honlapokat, a termékeket Ügyfél érdeklődésének és igényeinek megfelelően kínáljuk számára, ezáltal könnyebb legyen oldalaink használata. A sütik segítenek felgyorsítani Ügyfél jövőbeni tevékenységeit és jobbá tenni az élményt az oldalak használata közben. A sütik anonim, összesített statisztika készítésére is alkalmasak, így jobban érthetővé válik, hogy az emberek hogyan használják az oldalakat és így javítani lehet azok szerkezetén és tartalmán.
Az időtartamuk szempontjából megkülönböztetünk úgynevezett munkamenet sütiket és állandó sütiket. A munkamenet sütik ideiglenesek, azaz addig maradnak Ügyfél készülékén, amíg el nem hagyja a honlapot. Az állandó sütik sokkal tovább maradnak Ügyfél készülékén, előfordulhat, hogy egészen addig, amíg manuálisan ki nem törli őket.
Más oldalak is gyűjtenek információt pixel tageket használva, amelyeket meg lehet osztani harmadik féllel. Ez közvetlenül támogatja a promóciós tevékenységet és a weboldalfejlesztést. Például látogatóinm weboldal használati információját meg lehet osztani reklámügynökségekkel, hogy hatékonyabban tudjam használni az online hirdetéseket a weboldalakon.
A legtöbb internet böngésző kezdetben úgy kerül beállításra, hogy elfogadja a sütiket.
Ügyfél megváltoztathatja a beállításokat, hogy blokkolja a sütiket, illetve figyelmeztetést kérhet, amikor sütiket állítanak be az eszközén. Számos módja van a sütik kezelésének. Kérem, nézze meg a böngésző információkat vagy a segítség oldalt, ha többet kíván megtudni a böngésző beállításokról és azok módosításáról!
A sütik elfogadása nem kötelező, Szolgáltató azonban nem vállal azért felelősséget, ha sütik engedélyezése hiányában a weblapunk esetleg nem az elvárt módon működik.

A honlapon használt sütik az alábbi kategóriákba sorolhatóak:

Szükséges

Ezek a sütik segítik a weboldalt használhatóvá tenni olyan alapvető funkciók lehetővé tételével, mint az oldal navigáció. A honlap nem tud megfelelően működni ezen sütik nélkül, így ezek elfogadása kötelező.

Preferenciák

Ezek a sütik lehetővé teszik a weboldal számára, hogy emlékezzen olyan információkra, amelyek megváltoztatják a webhely viselkedését vagy megjelenését, például a használt nyelv vagy régió. Ezen sütik elfogadása opcionális.

Statisztikai

Ezek a sütik segítenek a webhely tulajdonosainak megérteni, hogy a látogatók miként használják a weboldalt, azáltal, hogy névtelenül gyűjt és jelent információkat. Ezen sütik elfogadása opcionális.

Marketing

Ezeket a sütiket a weboldal látogatóinak nyomon követésére használják. A cél az, hogy olyan hirdetések jelenjenek meg, amelyek relevánsak és az adott látogató számára érdekesek, és ezáltal értékesebbek a megjelenítők és harmadik fél hirdetők számára. Ezen sütik elfogadása opcionális.

Az Adatkezelő által a honlapjain végzett adatkezelési tevékenység

Felhívom Kedves Ügyfeleim figyelmét, hogy hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. A visszavonás nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Szolgáltató felhívja Ügyfél figyelmét, hogy bármikor jogosult tiltakozni személyes adatainak az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekén alapuló kezelése ellen.

  1. Webshop regisztráció

A kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, felhasználónév, postai és számlázási címek.

Az adatkezelés célja: a webshopra regisztrált személyek nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, szerződéskötési feltétel (nagykorúság) meglétének ellenőrzése, a webshop regisztrációval járó funkciók biztosítása: a megrendelési folyamat idejének lerövidítése, korábban megrendelt áruk újrarendelése, korábbi rendelések megtekintése.
Az adatkezelés jogalapja: a webshop regisztrációval járó funkciók igénybevételének feltétele.
Az adatkezelés időtartama: 1 év inaktivitás után az Adatkezelő törli adatbázisából a személyes adatokat. A személyes adatok törlésre kerülnek a regisztrált felhasználó törlés iránti kérelme esetén, legkésőbb a kérelem elintézésére fennálló határidő végén.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.

  1. Webshop regisztráció Facebook, illetve Google fiók használatával

A kezelt személyes adatok: Facebook fiókkal való bejelentkezés esetén az Adatkezelő felhasználja, illetve felhasználhatja a vásárló Facebook-on használt e-mail címét és a Facebook által meghatározott mindenkori nyilvános adatait (pl.: név, nem, ország, profilkép). Google fiókkal való bejelentkezés esetén az Adatkezelő felhasználja a vásárló Google-n használt nevét, e-mail címét, profilképét, URL címét.
Az adatkezelés célja: a webáruházban történő vásárlás során a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése.
Az adatkezelés jogalapja: webáruházban történő vásárlás esetén a szerződés kötésének előfeltétele. Személyes adatok rendelkezésre állása nélkül a webáruházban történő vásárlás nem kezdeményezhető.
Az adatkezelés időtartama: 1 év inaktivitás után az Adatkezelő törli adatbázisából a személyes adatokat. A személyes adatok törlésre kerülnek a regisztrált felhasználó törlés iránti kérelme esetén, legkésőbb a kérelem elintézésére fennálló határidő végén.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.

Szerződés megkötése (megrendelés leadása, feldolgozása)

A kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, ország, irányítószám, város, közterület neve, házszám, telefonszám.
Az adatkezelés célja: a szerződés megkötésére irányuló ajánlat (megrendelés) feltételeinek megismerése, annak elfogadásáról szóló nyilatkozat küldése megerősítő e-mail formájában.
Az adatkezelés jogalapja: a személyes adat szolgáltatása a szerződéskötés előfeltétele. A személyes adatok megadása nélkül a webáruházban történő vásárlás nem kezdeményezhető.
Az adatkezelés időtartama: a Ptk. szerinti általános elévülési határidő eltelte után kerül sor a törlésre.
Címzettek: Szolgáltató illetékes munkatársai.

Szállítás
A kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, ország, irányítószám, város, közterület neve, házszám, telefonszám. Utánvétes fizetési mód választása esetén továbbá a megrendelés értéke.
Az adatkezelés célja: a megrendelt termékek kézbesítése.
Az adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése.
Az adatkezelés időtartama: a Ptk. szerinti általános elévülési határidő eltelte után kerül sor a törlésre.
adatfeldolgozóként a Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság (címe:: Budapest, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.; az adatkezelési tájékoztató az alábbi elérhetőségen érhető el:https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/aszf/postai_aszf.

Fizetés

A kezelt személyes adatok: név, szállítási cím, számlázási cím, telefonszám, e-mail cím, tranzakció összege, IP cím, tranzakció dátuma és időpontja.
Az adatkezelés célja: a megrendelt termékek ellenértékének kiegyenlítése.
Az adatkezelés időtartama: a Ptk. szerinti általános elévülési határidő eltelte után kerül sor a törlésre.

Címzettek: adatfeldolgozóként,

(PayPal Fizetés esetén)

PayPal

12312 Port Grace Blvd,

La Vista, NE 68128

USA

Számlázás
A kezelt személyes adatok: név, ország, irányítószám, város, közterület neve, házszám.
Az adatkezelés célja: bizonylatolás (számla kiállítás), számlák megőrzése.
Az adatkezelés jogalapja: a Szolgáltató jogszabályi kötelezettsége [a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 166. § (3) bekezdés és 169. § (2) bekezdés]
Az adatkezelés időtartama: 8 év.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.
Továbbá:
Cégnév: Billingo Technologies Zrt
Székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. I. emelet
Telefon: +36 70 904 8287
Email: hello@billingo.hu
Web: www.billingo.hu
Cégjegyzékszám: 01-10-140802, bejegyezte a Fővárosi Törvényszék cégbírósága
Adószám: 25073364-2-42
Közösségi adószám: HU27926309
Bankszámla vezető bank: Raiffeisen Bank
Bankszámlaszám: 12010501-01725897-00100002

Termék visszaküldése elállási jog gyakorlása esetén
A kezelt személyes adatok: név, ország, irányítószám, város, közterület neve, házszám, megrendelés szám.
Az adatkezelés célja: a vásárlói igény kielégítése (pénz visszatérítés).
Az adatkezelés jogalapja: a Szolgáltató jogszabályi kötelezettsége [a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 23. § (1) bekezdés].
Az adatkezelés időtartama: a Ptk. szerinti általános elévülési határidő eltelte után kerül sor a törlésre.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.

Termékértékelés
A kezelt személyes adatok: az értékeléshez megadott név, az értékelés szövegében megadott egyéb személyes adatok.
Az adatkezelés célja: a termékekről szöveges és pontszámos értékelés adása, az értékelések nyilvánosságra hozatala a honlapon.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása.
Az adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig. Annak biztosítása érdekében, hogy a személyes adatok tárolása a szükséges időtartamra korlátozódjon, az Adatkezelő a hozzájárulás visszavonása nélkül is törli a személyes adatokat azok megadásától számított 1 év elteltével.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.

Kapcsolatfelvételi űrlap

A kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, a levél szövegében megadott egyéb személyes adatok.

Az adatkezelés célja: beérkezett üzenetek megválaszolása.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása.

Az adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig. Annak biztosítása érdekében, hogy a személyes adatok tárolása a szükséges időtartamra korlátozódjon, az Adatkezelő a hozzájárulás visszavonása nélkül is törli a személyes adatokat azok megadásától számított 1 év elteltével.

Remarketing
A remarketing lehetővé teszi, hogy a Szolgálató hirdetéseket jelenítsen meg olyan személyeknek, akik korábban már meglátogatták a honlapját, illetve megadták az e-mail címüket.
A kezelt személyes adatok: e-mail cím, vásárlási adatok.
Az adatkezelés célja: hirdetések megjelenítése korábbi felhasználók számára a Facebook-on, valamint a Google-on.
Az adatkezelés jogalapja: a Szolgáltató jogos érdeke (közvetlen üzletszerzés). A felhasználó e-mail címe a hírlevélre feliratkozás során, a feliratkozó hozzájárulása alapján kerül a Szolgáltatóhoz. Vagyis az Adatkezelő az adatgyűjtés céljától (hírlevél küldés) eltérő célból (remarketing) is kezeli a megadott e-mail címet.
Az adatkezelés időtartama: az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok remarketing célból történő kezelése ellen. Amennyiben a felhasználó a hírlevélküldéshez adott hozzájárulását visszavonja (amire bármikor jogosult), úgy adatainak remarketing célú kezelése is megszűnik. Annak biztosítása érdekében, hogy a személyes adatok tárolása a szükséges időtartamra korlátozódjon, az adatkezelő tiltakozás, hozzájárulás visszavonás benyújtása nélkül is törli a személyes adatokat az utolsó hírlevél megnyitástól számított 2 év elteltével.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai, adatfeldolgozóként a Facebook Ireland Ltd. (címe: 4 Grand Canal square, Grand Canal Harbour, D2 Dublin, Ireland; Facebook Ads), valamint a Google Inc. (címe: 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA) (Google AdWords), akik, mint adatfeldolgozók, a hirdetést megjelenítik regisztrált felhasználóik számára, akik a Facebook vagy Google felületén engedélyezték a személyre szabott hirdetések megjelenítését. Az USA-val az Európai Unió megfelelőségi határozattal rendelkezik.


Egyéb
E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.
Tájékoztatom a Honlap látogatóit, hogy a bíróság, az ügyészség, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az Adatkezelőt.
Az Adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

A Honlap látogatók, felhasználók adatkezeléssel kapcsolatos jogai

Ingyenes tájékoztatást kérhetsz személyes adataid kezelésének részleteiről, valamint kérheted adataid helyesbítését, törlését, kezelésének korlátozását és tiltakozhatsz az ilyen személyes adatok kezelése ellen. A kérelmeket az Adatkezelő II. pontban írt elérhetőségein lehet benyújtani.
Az Adatkezelő minden olyan címzettet (adatfeldolgozót) tájékoztat a helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölte, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Kérésedre tájékoztatunk e címzettekről.
Az Adatkezelő minden olyan címzettet (adatfeldolgozót) tájékoztat a helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölte, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Kérésedre tájékoztatunk e címzettekről.
Ha elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást az Adatkezelő elektronikus úton adja meg, kivéve, ha azt másként kérte.
Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket a kérelem nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Ügyfelet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

Hozzáférési jog:
Ügyfél jogosult visszajelzést kérni az Adatkezelőtől arról, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés célja, az érintett személyes adatok kategóriái, adatfeldolgozók, adatkezelés időtartama, ha az adatokat az Adatkezelő nem tőle gyűjtötte, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ.

Helyesbítéshez való jog:
Ügyfél jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését.

Törléshez való jog („elfeledtetéshez való jog”)
Ügyfél vagy arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték; visszavonja a hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; tiltakozik az adatkezelés ellen; a személyes adatokat jogellenesen kezelték; a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.
Ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot és azt törölni köteles, megteszi az észszerűen elvárható lépéseket annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy kérelmezte a személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.
Tiltakozáshoz való jog
Ügyfél jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adatainak az Adatkezelő jogos érdekén alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az ő érdekeivel, jogaival és szabadságával szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.
Adatkezelés korlátozásához való jog
Ügyfél jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha vitatja a személyes adatok pontosságát; az adatkezelés jogellenes; az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de ő igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; tiltakozott az adatkezelés ellen. Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az ő hozzájárulásával vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.
Adathordozhatósághoz való jog
Ha az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul, szerződés teljesítése érdekében és automatizált módon történik, jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa megadott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az Adatkezelő.

Melyek a főbb irányadó jogszabályok tevékenységünkre?

  1. a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)
  2. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény – (Info tv.)
  3. a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény (Ptk.)
  4. az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló évi CVIII. törvény – (Eker tv.)
  5. az elektronikus hírközlésről szóló évi C. törvény – (Ehtv)
  6. a fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
  7. a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló évi CLXV. törvény. (Pktv.)
  8. a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló évi XLVIII. törvény (Grtv.)
  9. a számvitelről szóló évi C. törvény (Számv tv.)

Panasztétel

Ha Ügyfél megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti az adatvédelemre vonatkozó jogszabályi előírásokat, úgy jogosult arra, hogy az Adatkezelő ellen bírósághoz forduljon, valamint, hogy panaszt tegyen a felügyeleti hatóságnál.

Felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
telefon: +36 1 391-1400
fax: 36 1 391-1410
e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
honlap: https://naih.hu/