NAIKED biopamut, fairtrade konyharuha (2 db)

9.659 Ft

Cikkszám: ZLZB2109 Kategóriák: ,

Leírás

Fairtrade mínősítéssel rendelkező, biopamutból készült többször használható konyharuha szett konyhai edények és felületek áttörléséhez, az egyszerhasználatos papírtörlők környezetbarát alternatívája.

Válts hulladékszegény megoldásra, mosható textiliák használatával sokat tehetsz a hulladékmentes háztartásért!

Két darabos szett, két különböző mintával, méretek: 65 x 50 cm

Gyártó: NAIKED
Származás: India
Kiszerelés: 2 db

100% lebomló

Bio

Fairtrade
Hulladékmentes, környezetbarát megoldásokat keresel, amivel kiválthatod az egyszerhasználatos, eldobható háztartási termékeket? Válaszd ezt a minőségi, biopamutból készült konyharuhát, mely alkalmas konyhai műveleteknél törlőkendőként, vagy ételek letakarására és kéztörlésre is.10 ok, hogy miért válassz biopamut termékeket:

1. A világon az 1 év alatt felhasznált növényvédő szer 25%-át a hagyományos pamut előállításához használják fel.

2. A hagyományos módon termesztett gyapotot 14-szer permetezik.

3. Kimutatások alapján az a textilnemű, ami 100% hagyományos pamutból készül, az valójában 10% vegyi anyagot tartalmaz, sőt az olcsó ruhadarabok sötét festékanyaga rákkeltő dioxinmaradványokat is tartalmazhat.

4. A biopamut textiliák alapanyaga biogazdálkodásból származik: szerves trágyázás, növényvédelem, tisztán biológiai eljárásokkal, kézi betakarítás, vetésforgó alkalmazása a talaj megújulása érdekében. Tartózkodnak az olyan vegyi anyagok alkalmazásától, mint pl. a növényvédő szerek, a gyomirtók és a műtrágyák, így azok nem halmozódnak fel a pamutban.

5. A biopamutból készült textilek gyártása során az alapanyagokon nem megy végbe semmilyen szintetikus, vegyi textilképzési folyamat.

6. A mintákat, vagy a színezést növényi és ásványi eredetű anyagokkal festik.

7. Nem tartalmaznak nehézfémeket, formaldehidet, ami különösen allergizáló hatású.

8. Nem használnak optikai fehérítőket.

9. A cipzárak és patentek króm- és nikkelmentesek.

10. Nagy a nedvszívó-képességűk. A bennük lévő antibakteriális anyagok jó hatással vannak a nagyon érzékeny bőrű, illetve allergiától szenvedő emberekre is.

Összetétel: 100% fairtrade, biopamut

További információk

Méretek 65 × 50 cm